UN NOU PROIECT CULTURAL: BIBLIOTECA PAROHIALĂ

Bogdan NICOLAESCU (articol apărut în nr. 118 al Revistei Dimitrios)

„Căci nu este alta, mai frumoasă şi mai de folos în toată viața omului zăbavă, decât cetitul cărţilor” (Miron Costin, De Neamul Moldovenilor)

Atunci când cărțile erau încă o raritate, bisericile și mănăstirile reprezentau adevărate focare de cultură. Astăzi, accesul la carte nu mai este o problemă, dar „ispitele”, mai ales cele electronice – telefonul, tableta, televizorul –, sau prețul inaccesibil pentru unii, au îndepărtat cartea de mulți oameni. Cât de curând, în interiorul Bisericii „Sfântul Dumitru-Poștă” se va concretiza un nou proiect cultural: o mică bibliotecă ce va încerca, pe cât posibil, atât să „repopularizeze” lectura printre cei care au „uitat” de ea, cât și să ofere titluri interesante pentru cei deja pasionați.

Primii pași au fost făcuți. Dulapurile care vor găzdui cărțile de la sala de lectură, ce se vor va afla în cafasul bisericii, sunt gata. Dar, ca orice proiect aflat la început de drum, orice ajutor este binevenit: cele două rafturi de la secția de împrumut mai au nevoie de ușile de sticlă, iar fondul de carte existent poate fi suplimentat oricând cu titluri noi (de sectorul religios se va ocupa Silviu Nedelcu, urmând ca de celelalte – beletristică, istorie, filosofie ș.a. – să se ocupe subsemnatul). Pentru alte informații sau sugestii privitoare la bibliotecă, ne puteți contacta duminica, după încheierea Sfintei Liturghii.

biblioteca-2biblioteca-1biblioteca-3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.