Mass-Media

ASTA

Doboi, județul Harghita. Clopoțelul sună, încă românește, în școala sătească din Casa Parohială

La fel și cu rechizitele. În acest an, voluntarii Asociației ”Tadeu”, din București, au plecat cu mașinile lor spre Harghita, să ducă elevilor din Doboi câte un ghiozdan. Nu gol, ci încărcat cu toate cele trebuitoare. Caiete, stilouri, creioane de colorat. Și câte și mai câte!

Asociația ”Tadeu” e formată din enoriașii Bisericii Sfântul Dumitru Poștă-Paraclis Universitar.


Tg-secuiesc

Acțiunea „Ghiozdanele” a ajuns și la Târgu Secuiesc

O mână de oameni inimoși și dedicați, implicați de ani de zile în acțiuni caritabile, reprezentând Asociația Umanitară „Tadeu” din București, au sosit în orașul nostru pentru a împărți celor 35 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Turoczi Mozes”, însemnând clasele I, II, III, (a IV nu există) ghiozdănele complet echipate cu cele necesare începerii noului an școlar. Celor mici le-au dăruit și cărți de povești, iar celor mai mari cărți din colecția „Biblioteca pentru școlari”.

Bucuria lor a fost maximă, fiind părtași pentru prima dată unei astfel de acțiuni. Parcă nu le venea să creadă….


rechizite

AuGUSTeria – Secvențe Trinitas, rechizite pentru un an școlar mai bun (10 septembrie 2018)

 

 


_MG_3142

AuGUSTeria la Radio România

Avem bucuria să vă invităm la un eveniment răcoritor, colorat şi bine-făcător! Sâmbătă şi duminică (18-19 august), între orele 12 şi 20, în curtea Bisericii Sfântul Dumitru Poştă (Str. Franceză nr. 1), organizăm un Târg de produse româneşti. Artiştii şi voluntarii implicaţi şi-au dăruit timp şi energie pentru a vă primi ca oaspeţi de cinste. Am fi încântaţi să poposiţi alături de noi, mai ales că beneficiile evenimentului sunt dedicate sprijinirii copiilor săraci, la începutul anului şcolar.
Vă mulţumim anticipat pentru prezenţă și generozitate!

14-15-5-evz-465x390BINECUVÂNTAREA PREOTULUI-ȘAHIST. Satul cu nume de PRINȚESĂ, INCENDIUL și ZIUA 13. Reporter printre oamenii lui Dumnezeu

Într-o dimineaţă de sâmbătă, când abia se spărsese cheful la terasele din Centrul Vechi al Bucureştiului, mi-am dat întâlnire cu membrii Asociaţiei „Tadeu”, în curtea bisericii Sfântul Dumitru Poştă, pe strada Franceză. Aveam de făcut un drum până în satul Ileana din judeţul Buzau. Voluntarii duc acolo ajutoare. În principal pentru două familii năpăstuite de foc. Sacii sunt deja pregătiţi în „cabana” din faţa locaşului. În fond o gheretă din rigips. Ce fel de ajutoare? O întreb pe Alexandra Nicolaescu, director executiv. Haine, cărţi si rechizite.

 


IMG_1467

An de an, în luna iunie, la noi au loc o serie de acţiuni legate de costumul popular românesc şi de tradiţiile noastre, în virtutea faptului că în 24 iunie sărbătorim Ziua Universală a Iei. În acest context, unul dintre evenimentele desfăşurate în Capitală duminica trecută a fost cel organizat de Asociaţia Umanitară Tadeu şi Biserica Sfântul Dumitru-Poşta („În IE la LiturghIE-Păstrăm Tradiţia Vie”). Un sfert dintre cei peste 200 de participanţi la slujbă au purtat costum popular sau un element identitar românesc.


arte pentru carte -mass Biserica Sfântul Dumitru-Poştă. Comunitatea filantropilor

„Maria-Cristina e în scaun cu rotile. Din naştere există o malformaţie a coloanei vertebrale. Bunica şi mama o cresc pe fetiţa asta în vârstă de şapte ani. Mama are, de curâd, un loc de muncă. Dar banii nu sunt de ajuns pentru tratamentele care depăşesc cu mult firavul buget al familiei (…)

Au venit 27 de studenţi de la Universitatea Ecologică. Dar şi alţi oameni care fac parte din comunitatea bisericii. Plus voluntarii de la Asociaţia Umanitară „Tadeu”. Să fie cu totul, din ce apreciez, vreo 50 de persoane, împărţite pe diverse grupe, de pictură, de textile, de scriere creativă, împletituri, bijuterii. Şi multe altele. Un întreg furnicar creativ. Mai e şi un compartiment special dedicat artei ceaiului oriental”.


mass media - Sf Iuda „Cea mai veche biserică din București adăpostește o icoană extrem de rară”

Sute de credincioși vin să se roage aici, la singura icoană din Capitală a Sfântului Iuda Tadeu. Iuda Tadeu este recunoscut în creștinism ca ocrotitorul celor disperați sau deznădăjduiți sau al celor care nu mai au nici o credință în rezolvarea problemei lor, cum ar fi situații-limită, gen boală în faza terminală, un proces cu o rezoluție anticipată și neplăcută, o căsătorie care stă să se destrame, copii care nu-și mai găsesc locul în această lume, situații de suicid și așa mai departe (…)


micul targ„Biserica voluntarilor. Biserica Sfântul Dumitru-Poștă”

Ajungem exact la acest principiu, dinamismul. Cât mai multă implicare la care sunt chemaţi cei ce au deschis uşa acestei biserici. Să ajutam pe aproapele nostru care are cu adevărat nevoie să fie susţinut. Sunt deja o serie de activităţi caritabile care au prins rădăcini, în ultimii ani, în sensul că se poate vorbi deja de o ritmicitate…


Ia o limonada

O limonadă pentru un caiet

 

 

 

 


targ digi

Târg tradițional românesc cu scop caritabil