Galerie Foto

1 Decembrie 2014, Vizita Patriarhului Antiohiei și al Intregului Orient

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient s-a întâlnit pe 1 decembrie 2014, cu membrii comunității bisericii Sfântul Dumitru Poștă din centrul Capitalei.

Canonul cel Mare – 23-26 Februarie 2015

Postul cel mare a inceput in data de 23 februarie 2015 cu prima parte a Canonului cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul, o frumoasa slujba de seara, care a continuat si pe 24, 25 si 26 februarie.

Canonul cel Mare este un canon de pocainta, adica un lung imn liturgic (peste 250 stihiri), alcatuit din 9 cantari bogate, compuse la randul lor din stihiri scurte de pocainta, ritmate de invocatia „Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma!”, cerere care aminteste de rugaciunea vamesului din prima duminica a perioadei Triodului.

Va invitam pe perioada postului la Biserica Sf. Dumitru Posta, Str. Franceza nr. 1!

21 Decembrie 2014, Colindul Parohiei Sf. Dumitru

Duminica, 21 decembrie, dupa Sfanta Liturghie, am colindat la azilul de batrani Sf.Vasile (Pta. Resita) si la bolnavii internati in Centrul de ingrijiri paliative Sf.Nectarie. Am oferit mici daruri si am primit mari lectii de viata.

Decembrie 2014 – Acțiune socială în București

Decembrie 2014, Bucuresti. In postul Craciunului, comunitatea Bisericii Sf. Dumitru Posta a initiat si derulat o actiune de ajutorare a persoanelor cu situatie materiala foarte dificila.
In fiecare sambata a postului un grup de voluntari alaturi de Pr. Diacon Bogdan Badita au impartit hrana calda, haine, incaltaminte si jucarii in zone defavorizate, unde oamenii traiesc intr-o saracie greu de descris in cuvinte. Pana in prezent (17.12.2014), peste 250 de persoane au beneficiat de sprijinul oferit cu ajutorul comunitatii Bisericii.
Multumim lui Dumnezeu pentru raspunsul extraordinar al Oamenilor din Biserica la apelul Parintelui Paroh Mihai Gojgar si speram sa putem continua actiunile sociale si pe viitor.

10 Decembrie 2014, Concert ATR la Biserica Sf. Dumitru Poștă

Miercuri, 10 decembrie, Biserica Sf. Dumitru Posta a gazduit concertul prietenilor sai, grupul de colindatori al Asociatiei Traditia Romaneasca. Oameni frumosi si colinde stramosesti au umplut de bucurie atmosfera Bisericii. Multumim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.