BISERICA SFÂNTUL DUMITRU-POŞTĂ, O PAROHIE DINAMICĂ

Pr. Paroh Dr. Mihai GOJGAR (articol apărut în nr. 118 al Revistei Dimitrios)

Este un titlu, dar vrem să credem că este şi vocaţia noastră, firescul nostru şi bucuria celor din jur. Cuvântul desemnează forţa vitală, puterea de a se afirma şi de a întreprinde, o dezvoltare intensă, o bogăţie de mişcare. Probabil că un creştin nici nu poate fi altfel, indiferent dacă vorbim de tumultul cotidianului laic ori de pregustarea veşniciei în deplina solitudine a pustiei. Oriunde ar fi, omul este chemat să îşi lucreze mântuirea, să fie vibrant în relaţie cu semenii şi cu Dumnezeu, să simtă şi să resimtă tristeţile şi sentimentele celor de lângă el.

Partea de consolidare a bisericii s-a încheiat cu succes. Dumnezeu ne-a înfăţişat lăcaşul Său în lumini necunoscute, iar recunoştinţa noastră pare fragilă. Restaurarea picturii murale, deschiderea şantierului pentru refacerea catapetesmei, reconfigurarea curţii şi reconstruirea gardului sunt obiectivele edilitare ale anului în curs. Ţinte grele, dar necesare în demersul de a dărui Capitalei o perlă a culturii şi spiritualităţii, aflată în singura oază de verdeaţă din Centrul Vechi al Bucureştiului.

Dinamismul din titlu se dezvăluie şi în alte proiecte. Împărţiţi în grupuri de lucru, tineri între 15 şi 65 de ani (tinereţea nu priveşte variabilele nominale de identificare) caută să arate frumuseţea şi prospeţimea eternă a Ortodoxiei. Lucrarea noastră are nevoie de ajutorul dumneavoastră, trup şi suflet. Deschiderea bibliotecii parohiale cu împrumut de cărţi, ansamblul coral care vizează o emisie profesionistă, dialogul virtual pe care îl avem cu prietenii noştri pe site şi pe pagina de Facebook, dramele sociale pe care încercăm să le rezolvăm sau alinăm, numeroasele necesităţi administrative (curăţenie, achiziţii de obiecte, înfrumuseţare a sfântului lăcaş) şi, desigur, Revista Dimitrios vă deschid porţile larg pentru a ne fi parteneri, colaboratori, rugători, susţinători sau orice veţi dori şi veţi considera că puteţi dărui. Vă rugăm să ne urmăriţi şi să vă oferiţi disponibilitatea de a trudi alături de noi!

Visul nostru de a crea o familie duhovnicească presupune lucrarea fiecăruia, nu după sumă, cifră, ore sau metri, ci după modul în care „ardem” pentru Hristos şi pentru semeni. Iată un motiv pentru care am ales ca acest număr să fie dedicat unui element impresionant: focul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.