AuGUSTeria – bucurii cu gust (Nr. 157/2018)

Augusteria

Pr. Paroh Dr. Mihai Gojgar

Au mai rămas câteva zile până la deschiderea Târgului caritabil din curtea Bisericii
„Sfântul Dumitru-Poștă”. Vom încerca să adunăm cât mai mult pentru micuții care sunt în pericol să își acumuleze multe frustrări, complexe de inferioritate, frici existențiale cu efecte dramatice în viitorul de adult. Sfânta Muceniță Alexandra Feodorovna spunea că oriunde ar fi educat copilul, asupra caracterului său se răsfrâng impresiile din locul unde a crescut – și însăși casa, curată, aranjată cu gust, cu ornamente simple și situată într-un loc plăcut are o înrăurire neprețuită asupra educației copiilor. Dar nu doar casa. Ci și sala de clasă, comparația cu ghiozdanele și adidașii altor copii, locurile de joacă, hainele sau pachețelele cu mâncare. Vă aduceți aminte de ele din copilăria dumneavoastră? Atunci înțelegeți cât de importante sunt. Ce modificări au adus acele senzații, acele impresii, acele cugetări în scenariul vieții noastre? Nu știm și nu o vom ști. Dar au cântărit mult.
18 și 19 august ne oferă posibilitatea să aducem un surâs pe chipurile unor copii amărâți. Mult, puțin, gestul va conta. Dinainte de a număra banii strânși, victoria este obținută. Ea constă în lupta în sine, dar și în faptul că măcar câteva inimi vor cunoaște ce înseamnă dăruirea, bucuria, efortul. Numele pe care îl scrijeleşti pe scoarţa unui copac se va mări, va creşte odată cu el. La fel şi inima copilului tău. Ceea ce scrijeleşti în anii lui de gingăşie vei citi în cei care vor urma (Sfântul Paisie Aghioritul). Veniți să scrijeliți alături de noi! Scrieți în inimile lor că îi apreciați, că vă pasă de ei, că cineva se gândește la soarta lor. Veniți și gustați din bucatele tradiționale pregătite de voluntarii noștri, dar, mai ales, din zâmbetul evenimentului care bate la ușă!
Copilăria e taina dezvăluirii viitorului, spunea Grigore Vieru. Nu doriți să deslușim de pe acum timpul fericit al câtorva suflete nevinovate de sărăcia unei societăți?

jos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.