ALEXANDRA MARIANA NICOLAESCU ÎN TREI „DE CE”-URI, TREI SFINȚI ȘI TREI DORINȚE (Nr. 158/2018)

39611009_1078547305645784_3992556995126231040_oDe Alexandra Mariana Nicolaescu auzim cu toții atunci când vine vorba despre acțiunile sociale ale parohiei noastre, fiind persoana către care sunt îndrumați fie cei care au nevoie de ajutor, fie cei care vor să ofere ajutorul. După încheierea târgului de bucate tradiționale, AuGUSTeria, am stat puțin de vorbă cu Alexandra.
– Cum a fost această a doua ediție a târgului din curtea Bisericii „Sfântul Dumitru-Poștă”?
– Târgul a fost un test al răbdării și al rezilienței noastre, munca a fost dublă față de anul trecut și am avut momente în care am crezut că nu le pot pune pe toate cap la cap ca organizator. Nu am studii sau seminarii de organizator și a trebuit să învăț din mers ce înseamnă coordonarea. Sunt bucuroasă că eforturile celor implicați au fost în cele din urmă răsplătite și putem asigura ce ne-am propus copiilor din acest program cu rechizitele. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost aproape!
– Să vorbim puțin despre tine. De ce Biserica „Sfântul Dumitru-Poștă”?
– Primii pași către comunitatea Bisericii „Sfântul Dumitru-Poștă” i-am făcut în vara anului 2012. Căutam un răspuns sau mai bine zis un îndrumător, într-o perioadă mai grea a vieții mele. L-am găsit pe Părintele Mihai și m-am oprit aici.
– De ce asistență socială?
– Asistența socială pot spune că m-a ales pe mine și nu invers. E drept că întotdeauna am simțit nevoia să fac ceva bun în lumea mea și a altora din jurul meu. Dar în mintea mea de copil, jertfa pentru alții credeam că este similară misiunilor umanitare din Africa, despre care vedeam știri la televizor. În mai 2012, m-am trezit la locul de muncă cu un copil abandonat, o fată autistă de 12 ani cu mari probleme sociale și de sănătate. Am ajuns la poliție și am fost nevoită să mă trezesc la realitatea adevărată, nu cea văzută până în acel moment. Un coleg de muncă, Silviu, m-a încurajat să încerc Facultatea de Teologie Ortodoxă la specializarea „Asistență Socială”.
– În fine, de ce Asociația Umanitară Tadeu?
– Asociația Umanitară Tadeu este doar o urmare firească a dorinței de a lăsa ceva în urmă și de a ajuta, înfiripată din copilărie și întărită în cei cinci ani de facultate. De fapt, ideea a fost și este de a arăta oamenilor că împreună putem face lucruri mari, fiecare contribuind cu „puținul” lui.
– Numește trei sfinți care înseamnă mult pentru tine.
– Maica Domnului – pentru că îi port numele și pentru că mereu am simtiț-o aproape. Sfânta Filofteia – pentru că mama, deși nu era credincioasă, s-a închinat ei când era însărcinată în 3 luni cu mine. Sfântul Nectarie – pentru că ne ocrotește din 2011 și ne-a ajutat în timpul bolii mamei mele, cancer.
– Pentru final, trei dorințe: ce îți dorești pentru Biserica „Sfântul Dumitru-Poștă”?
– Pentru Biserica noastră dragă, „Sfântul Dumitru-Poștă”, îmi doresc mai multă dragoste și pace între membrii ei. Mai mulți voluntari ce pot învăța mult din jertfelnicia Părintelui Paroh Mihai Gojgar. Puterea unei comunități cred că stă în coeziunea ei și dragostea ce o leagă.
– Pentru Asociația Umanitară Tadeu?
– Asociația Umanitară Tadeu să devină un loc unde oamenii să-și amintească ce înseamnă cu adevărat să fii OM. Cei ajutați de noi să fie mesagerii valorilor creștine și să promoveze modul în care poți ajuta un om fără să-i scazi din valoare, scoțându-i în evidență potențialul și depășind criza împreună cu specialiști și oameni calzi.
– Iar pentru tine?
– Să-mi pot îndeplini sarcinile date de Dumnezeu atât în viața personală, cât și în asistența socială, cu răbdare și fără deznădejde din cauza piedicilor întâmpinate.

jos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.