Secretul fericirii (Nr. 156/2018)

logoPr. Paroh Dr. Mihai Gojgar

Să te bucuri de bucuria altora e secretul fericirii. A spus-o George Bernanos, autorul unei profunde monografii a sufletului unui cleric, Jurnalul unui preot de țară (o carte pe care o recomandăm cu multă căldură, de altfel, mai ales celor care au încercarea de a judeca semenii. Cine nu o are?). Cred că, fără să o stabilim formal, fraza romancierului parizian stă la temelia gândurilor noastre, ale celor implicați în viața Bisericii „Sfântul Dumitru” și în Asociația Umanitară Tadeu. Foarte puțini la număr, în comparație cu solicitările semenilor. Cu lipsuri financiare, în fața sărăciei pluriforme. Adânciți în problemele personale, dar întâlnind dramele altora. Totuși, acolo, în substratul de unde vine bătaia caldă a inimii, se găsesc cuvinte, imagini, emoții, har…Ele ne fac să mergem mai departe și să dobândim surâsuri.
Eu posed cu adevărat doar ceea ce am dăruit (Seneca). Pentru că și noi vrem să surâdem, și noi avem nevoie de asta. Și pentru că lumea nu-ţi poate dărui ceea ce nu primeşte de la tine (Schiller), cu ajutorul lui Dumnezeu, căutăm să alinăm suferințele altora, să dăruim un strop de liniște. Un strop, uneori cu un bănuț, dar cu multă dragoste. Dar cu un bănuţ dăruit poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece! (Sfântul Ioan Gură de Aur). Cuvântul marelui predicator îmi aduce aminte de acțiunile voluntarilor noștri pe stradă, când au împărțit apă rece și limonadă în zilele caniculare celor însetați și sărmani.
Acum, ne pregătim de un nou test. Târgul caritabil din 18-19 august bate la ușă. În spatele bucuriei generate, a fondurilor pe care sperăm să le strângem, a amintirilor, a produselor delicioase stă multă muncă. Respect și mulțumiri celor care se implică sau se vor implica. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. În paginile revistei, veți putea vedea ce dorim să facem și vă rugăm să vă exprimați dorința de a dărui alături de noi.
Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi (Blaise Pascal).

jos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.