„Largi simpatii nehotărâte”

     Dacă nu e bine să fie omul singur, Dumnezeu îi face ajutor potrivit lui (Fc 2, 18). „Largile simpatii nehotărâte”, cum spune Dimitrie Bolintianu, le creează băieților neliniști care nu-și găsesc mântuirea decât în acceptul, din partea fetelor, de a locui în inimile lor. Pentru „mântuire” este folosit în gr. termenul „sozo”, care totodată înseamnă și sănătate. Prin urmare, a fi mântuit din această neliniște înseamnă a-ți redobândi sănătatea sau echilibrul.

     Binecuvântarea din partea lui Dumnezeu, prin preot, în cadrul Tainei Cununiei, întărește și fixează iubirea mirilor pe Stânca-Hristos, „a căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă” (Mt 7, 24-25).

     Anunțăm cu bucurie hotărârea a doi tineri, Oana Mihaela și Pierre-Jean-Andre, din familia Bisericii Sfântul Dumitru-Poșta, de a merge înaintea lui Dumnezeu pentru a cere binecuvântarea și întărirea iubirii lor. Slujba a avut loc la Biserica Sfântul Anton, iar printre invitați s-au numărat și credincioși din Parohia Sfântul Dumitru-Poștă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.