„O treaptă în plus, pentru o lucrare în plus…” (Nr. 143/2018)

IMG_0159Pr. Paroh Dr. MIHAI GOJGAR

Acestea au fost cuvintele rostite de Părintele Patriarh de curând la oferirea unor distincţii clericale. Parafrazarea cuvintelor marelui cărturar Nicolae Iorga ni s-a părut şi nouă potrivită editorialului de faţă, în care prezentăm noua echipă de consilieri parohiali ai Bisericii „Sfântul Dumitru-Poştă“, precum şi o parte din atribuţiile Consiliului şi Comitetului Parohial.
Cei doisprezece consilieri aleşi, care se adaugă slujitorilor activi şi primului cântăreţ, se întrunesc lunar şi ori de câte ori este nevoie pentru luarea deciziilor importante pentru parohie. Aşadar, alegerea domniilor lor a fost foarte importantă şi opiniile exprimate de dumneavoastră au fost decisive. Remarcăm câteva aspecte psihologice şi sociologice ale selecţiei. Mai întâi, extrem de important, vârsta celor 12 consilieri: jumătate dintre ei sunt foarte tineri. Dar, urmând cuvântului Sfântului Apostol Pavel adresat lui Timotei („Nimeni să nu dispreţuiască tinereţile tale, ci fă-te pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia“ – I Timotei IV, 12), nu am desconsiderat capacitatea de gândire şi simţire a celor tineri. Dimpotrivă, o comunitate atât de proaspătă misionar, se cuvenea să aibă aşa ceva. Dar am păstrat echilibrul şi proporţia anilor. Ceilalţi şase sunt reprezentanţi de încredere şi implicaţi de mulţi ani în activităţile noastre.
Un alt aspect remarcat în momentul propunerilor Adunării Parohiale a fost cel legat de vizibilitatea acţiunilor. Cei mai cunoscuţi de enoriaşi au fost şi cel mai mult votaţi; totuşi, discreţia celor care lucrează mult şi cu spor a fost compensată de evidenţierea făcută de noi public. Modul în care aţi primit propunerile ne-a încurajat că sunt cele corecte. Acum, ridicaţi pe o treaptă de slujire superioară, le dorim domnilor consilieri parohiali sănătate, pace, bună-sporire şi implicare activă în numeroasele activităţi şi chemări ale Parohiei „Sfântul Dumitru-Poştă“.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.