INVESTIȚI PENTRU VIITOR!

Adrian Ștefan IONESCU

Ne aflăm la jumătatea lunii august, iar începutul anului școlar se apropie cu pași repezi, fiind un moment de bucurie pentru copii, dar şi pentru părinţi, bunici sau toţi cei care au prilejul să îşi amintească de anii de şcoală. Deși dreptul la educaţie este legiferat în Constituţia ţării, totuşi, nu toţi dintre noi, chiar dotaţi intelectual fiind, îşi pot permite să studieze. Cu toţii ne dorim să avem o ţară cu oameni mai buni, mai educaţi, care să ştie să respecte valorile umane sau materiale. Ne dorim, dar ce facem pentru aceasta? Cerem, dar ce dăm în schimb?

Sunt doar câteva întrebări la care vă invit să meditaţi. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor care provin din familii defavorizate,  membrii Sectorului Social-Filantropic al parohiei noastre au demarat programul „CAIET PENTRU VIITOR” prin care se urmărește distribuirea de rechizite și alte materiale educaționale, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte etc. elevilor nevoiași. În acest sens, în zilele de 19 și 20 august 2017, în curtea Bisericii „Sfântul Dumitru-Poștă” se va desfășura un târg de produse românești și articole artizanale realizate de membrii comunității noastre în vederea strângerii de fonduri necesare achiziției celor necesare începutului anului școlar. De asemenea, dacă o dată pe săptămână  când mergem la cumpărături pentru familia noastră,  punem în coş şi câteva caiete, pixuri, creioane, vom constata cu uimire câte lucruri utile se pot aduna. Ulterior, le aducem la biserică, unde membrii comunității, Alexandra Nicolaescu, Constantin Covrig şi alţii, vor prelua cele aduse de dumneavoastră.

Susținerea elevilor/studenților nevoiași o putem realiza și pe alte căi.Putem „înfia” un copil căruia îi vom asigura toate cele necesare participării la cursurile școlare pe parcursul unui an, urmărindu-i rezultatele la învățătură. Deoarece acest tip de acţiune este mai dificil, la prima vedere, membrii Sectorului Social-Filantropic vă vor sprijini, inclusiv părinţii celui pe care îl susținem.

Cred că vom reuşi să contribuim, după posibilităţile noastre, la creşterea gradului de educaţie a copiilor, dar şi a noastră, să exersăm bunătatea, dărnicia şi curăţenia sufletească. M-aş bucura dacă această iniţiativă a noastră s-ar perpetua an de an. Cu siguranţă, la anul vom fi şi mai buni.

Vă mulțumim!

jos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.