„CARTEA VIEŢII NOASTRE SUNTEM NOI ÎNŞINE”

Apa-vie-2Maria Camelia Buricea

Sectorul social-filantropic care funcționează în cadrul Bisericii „Sfântul Dumitru-Poștă” are stabilit ca obiectiv general punerea în aplicare a ideilor de intervenție pentru persoanele aflate în dificultate cu ajutorul membrilor comunității.

Prin aceste programe sociale oferim suport persoanelor defavorizate (copii care provin din familii sărace, copii cu dizabilități, familii cu venituri reduse, persoane vârstnice, oamenii străzii etc.), motivația care stă la baza acțiunilor noastre fiind iubirea față de semeni și dorința de a contribui la construirea unor relații de întrajutorare.

În prezent, cu mult entuziasm, am inițiat următoarele programe sociale:

Un strop de apă vie

Pentru că în perioada de caniculă senzația de sete este cel mai frecvent resimțită, am organizat programul „UN STROP DE APĂ VIE” prin care în zilele caniculare (sâmbătă și duminică) distribuim sticle cu apă și limonadă trecătorilor din anumite zone ale Bucureștiului.

De asemenea, la sfârșitul slujbei de duminică, voluntarii din cadrul parohiei noastre servesc limonadă persoanelor care au participat la Sfânta Liturghie.

Îmbracă satul

Chiar dacă poate părea greu de crezut că mai există persoane pentru care îmbrăcămintea să constituie o problemă, realitatea este că sunt oameni care au nevoie inclusiv de haine.

Programul „ÎMBRACĂ SATUL” se adresează în special familiilor cu venituri reduse din comunitățile rurale. Pentru acestea, colectăm articole vestimentare, încălțăminte, pe care ulterior le sortăm, igienizăm și distribuim.

Astfel, dacă sunt haine pe care pur și simplu te-ai plictisit să le porți sau care nu-ți mai vin bine și sunt păstrate în condiții optime, ai oportunitatea de a-i ajuta pe cei care au nevoie de această formă de sprijin.

Caiet pentru viitor

Pentru copiii care provin din familii dezavantajate, acoperirea costurilor necesare frecventării școlii presupune un efort continuu. Din cauza veniturilor insuficiente, anumiți părinți nu reușesc să le asigure copiilor rechizite și alte materiale educaționale obligatorii și auxiliare, astfel încât accesul la educație este îngreunat.

Încurajând investiția în educație, prin programul „CAIET PENTRU VIITOR”, urmărim să susținem participarea copiilor din familii cu dificultăți financiare la cursurile școlare.

Demarăm acest program de strângere a ghiozdanelor, rechizitelor etc., pentru ca la începutul noului an școlar, copiii care provin din familii defavorizate să aibă un start egal cu ceilalți. În primele zile din luna septembrie, ne-am propus să ne ocupăm de distribuirea donațiilor primite.

Stinge foamea

Poate părea bizar cum, în același timp, există oameni care își drămuiesc porția de mâncare pentru a le ajunge cât mai mult timp sau care se mulțumesc cu același fel de mâncare zile la rând și oameni care cumpără diverse produse alimentare punând preț pe calitate sau care risipesc mâncarea pentru că au exagerat în ceea ce privește cantitatea.Sunt oameni pe care senzația de foame ajunge chiar să îi domine.

Programul „STINGE FOAMEA” se adresează persoanelor pentru care asigurarea hranei zilnice reprezintă o grijă permanentă. Ne propunem să sprijinim constant această categorie de persoane cu produse alimentare neperisabile și, într-o zi din timpul săptămânii, să le oferim o masă caldă (în fiecare sâmbătă o persoană se ocupă de gătit).

Pentru că ne dorim ca numărul persoanelor care se implică în viața comunității să crească, vă adresăm invitația de a vă alătura programelor noastre.

CASETA

Și dacă vă întrebați în ce ar putea consta aportul dumneavoastră, vă dăm doar câteva exemple:

– donații (bani, ghiozdane, rechizite și alte materiale educaționale, haine, jucării, produse alimentare neperisabile etc.);

– participarea la acțiunea de distribuire a apei pe stradă;

– participarea la predarea rechizitelor;

– asigurarea transportului de donații către familiile dezavantajate din mediul rural;

– promovarea acțiunilor noastre în cercul dumneavoastră de prieteni/cunoscuți;

– sugestii și recomandări.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

jos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.