Itinerariul activităŢilor tinerilor

Andrei Buzilă (articol apărut în nr. 103 al Revistei Dimitrios)

La începutul acestei luni, tinerii bisericii au adus un pios omagiu eroilor neamului nostru, căzuţi „pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori” pentru demnitate, dreptate şi adevăr. Prietenia dintre noi se leagă nu doar în plimbările lungi şi înveselitoare, ci şi în momentele tainice de rugăciune, reflecţie şi dialog profund.

Dând curs ieșirilor ritmatice atât după slujbele liturgice, cât și după orele de repetiție muzicală în cadrul bisericii, grupul a luat parte și la Festivalul Internațional de Teatru de Stradă B- FIT București, ediția 2016 care a avut loc în perioada 9-12 iunie. Din cele 9 țări participante, atenția a fost captată de Firewinds (România), un spectacol de freestyle al dansului cu flăcări, în care tinerii profesioniști de la Firewinds încorporează jongleria și coregrafia pe ritmuri de muzică.

În aceeași ordine de idei, am fost plăcut surprinşi și de spectacolul oferit de Flag Wavers Rioni (Italia), un grup de folclor inspirat de tradițiile regiunii italienești Cori, alcătuit din trei trompetiști, trei bateriști și 10 aruncători de steaguri.

În loc de final, se conturează ideea centrală conform căreia activitățile bisericii îmbinate cu ieșiri ocazionale oferă multă împlinire sufletească, deoarece omul fiind o ființă relațională creată de Dumnezeu, are în structura lui reflexul comuniunii cu ceilalți.

 

Tinerii-nostriActivitati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.