Îndemn pentru un parastas creștinesc

Am fost încântat când unul dintre dvs., domnul Valeriu Brahă, a propus să oferim în fiecare săptămână o masă caldă fraților aflați în nevoi materiale. Mai mult, dânsul s-a oferit să pregătească primele gesturi filantropice de acest gen. Însă invitația este făcută pentru noi, toți.

Așadar: în fiecare sâmbătă, de la ora 12, oferim o masă pentru 10-12 persoane din parohie, persoane cu venituri foarte mici. Este un început. Dacă vom fi constanți, poate vom mări ajutorul nostru.

Vă sugerez următoarea chestiune: de multe ori, faceți parastase și nu știți cui să dați pachetele, nu știți ce să puneți în ele. Unul din motivele pentru care am așezat această masă sâmbăta este acela că ar fi foarte bine ca parastasele dvs. să se convertească în masa oferită celor nevoiași. Este pomana cea mai bună, este împlinirea cu adevărat a datoriei creștinești a pomenirii celor adormiți. Așa încât, vă rog să luați legătura cu doamnele de la pangar și să vă anunțați disponibilitatea de a dărui mâncarea. O puteți găti, aduce la biserică și servi chiar dvs. Sau le puteți ruga pe doamnele de la pangar (zilnic între 8.30 și 20.30), să vă ajute și îndrume.

 Bogat nu este cel care a dobândit multe, ci acela care a dăruit multe – Sf. Ioan Gură de Aur

Pr. Mihai Gojgar

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.