BENEFICIARII BURSELOR DE PERFORMANȚĂ, AN ȘCOLAR ȘI UNIVERSITAR 2020-2021

Târgul caritabil „Arte pentru Carte 2020” are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru a oferi burse de performanță care să sprijine educația a șase tineri, elevi și studenți, cu rezultate deosebite la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse.

Aflat la cea de-a patra ediție, Târgul caritabil „Arte pentru Carte 2020” este un proiect inițiat de Asociația Umanitară Tadeu, în colaborare cu Biserica ”Sfântul Dumitru-Poștă”, Paraclis Universitar, menit să susțină tineri performanți al căror parcurs educațional este îngreunat de dificultăți financiare. Pe parcursul întregului an școlar, elevii și studenții selectați vor primi sprijin financiar lunar în valoare de 300 de lei. În cei trei ani de când proiectul se află în derulare, 12 copii au beneficiat de burse sociale oferite din donațiile participanților.

Anul aceasta îi vom susține pe:

Stoica Dragoș Eduard

Este elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială Buda, din județul Prahova. Dintre toți tinerii bursieri, Dragoș este cel mai mic, dar are visuri îndrăznețe.

„Visul meu este să devin aviator, să zbor și să călătoreasc… Eu visez la un univers plin de pace, iubire și armonie, unde suferința nu își găsește locul…”


Dragoș se remarcă prin setea de cunoaștere și prin puterea de a vedea lucrurile într-un mod diferit. Este interesat de răspunsuri la întrebări ce arată o maturitate impresionantă pentru vârsta pe care o are. Pentru Dragoș, bursa de performanță ar fi nu doar recunoașterea capacității pe care o are, ci și un real sprijin pentru el și familia lui, care se confruntă cu greutăți financiare.

Sperăm să putem să oferim aripi acestui copil și visului său. Să îi dăruim posibilitatea de a urca, cândva, la manșa unui avion, pe care să îl ridice la înălțimile mult-visate.

Năstase Ioan

Este elev în clasa a X-a, la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, din București. Este pasionat de muzică, pe care o studiază în profunzime și o dăruiește mai apoi lumii cu tot talentul lui.

„De când m-am născut, am crescut în strana Bisericii Dobroteasa, gângurind la strană, alături de cântăreți.”

A deprins meșteșugul cântării corale, de strană, la slujbele bisericești, însă iubește și muzica instrumentală. Studiază pianul, block flote, clape electronice, acordeon, nai, caval, ocarină, fluiere folclorice din lemn, vioară și trompetă. Dintre toate, ne-a mărturisit, îi place cel mai mult pianul.

Deși veniturile părinților lui Ioan sunt modeste, nu au ezitat niciun moment să investească în educația fiului lor. Au fost convinși că Ioan este un copil înzestrat cu mult talent, dovadă fiind premiile obținute de-a lungul a peste 200 de competiții naționale și internaționale la care a participat.

Sperăm ca sprijinul nostru de acum să îl ajute pe Ioan să își etaleze talentul pe marile scene ale lumii, aducând bucurie.

Natalia Dragomir

Este elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Cantemir-Vodă” din București. O tânără sensibilă, care are convingerea că, pentru o lume mai bună, este nevoie de educație.

„Sunt determinată să învăț și să lupt pentru modul în care eu aleg să ajut oamenii, mai precis pe micii omuleți, în etapa în care sunt înclinați spre cunoaștere. Îmi doresc să devin profesoară de matematică.”

A descoperit înclinația pentru a lucra cu copiii în cadrul diferitelor activități organizate la Biserica „Sfântul Nicolae-Tabacu”, dar și cu ocazia voluntariatului la Asociația Liceenilor pentru Viață.
În drumul ei, este sprijinită de familia sa, care, deși nu își permite să o susțină financiar pe Natalia în toate proiectele ei, o încurajează în permanență să creadă în visul ei.

Sperăm să oferim și noi avânt curajului Nataliei de a așeza visul ei acolo unde îi este locul.

Popescu Nicolae Darian

Este student în anul IV, la Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București. Un tânăr aventurier, în lumea arhitecturii. Caută detaliile în orice și își exprimă gândurile în forme perfecte ori indescifrabile, arătând calmul ori zbuciumul său interior.

„Sunt pasionat de toate artele, dar, din respect pentru meseria de arhitect, am ales să fiu și eu unul. Sculptura este și ea o pasiune de care nu ma pot desprinde, pentru că este tangibilă…încerc să ofer celorlalți o lucrare perfectă, trecând peste obstacolele întâlnite la fiecare pas.”


Pentru a-și urma visul, Darian este susținut de mama lui, căreia speră să îi poată răsplăti îndeajuns eforturile în viitor.

Ne dorim să îl ajutăm pe Darian să realizeze o arhitectură armonioasă a visului său, pe care să îl transforme, în cel mai scurt timp, în realitate!

Nicoleta Octavia Osiceanu

Este masterandă în anul II, la Facultatea de Geografie din București, specializarea Geografia Turismului. O tânără ambițioasă, încrezătoare și dornică de noi descoperiri.

A terminat Liceul Teologic de la Agapia, specializarea de ghid în turismul religios . O alegere surprinzătoare pentru o fată născută și crescută în București! Deși era departe de casă și de familie, Nicoleta ne mărturisește că anii petrecuți la Agapia au ajutat-o să se dezvolte în armonie cu tot ce o înconjoară: oameni, natură, credință.

„Îmi doresc să urmez cursurile de ghid turistic pentru a putea profesa în acest sens. A fi ghid este o artă și aș dori să reușesc să fiu măcar o rază de lumină pentru ceilalți și să le dezvălui o parte din misterele frumuseților mai puțin cunoscute din țara noastră.”


Nădăjduim ca dorințele Nicoletei să prindă viață și să poată povesti oamenilor despre frumusețea lumii.

Radu Constantin

Este masterand în anul II, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Studiază, în paralel, și Filologia Clasică, la Facultatea de limbi și literaturi străine. E un tânăr de 10. Nu numai notele spun asta, dar mai ales felul lui de a fi, de a se raporta la aproapele. A avut-o drept model pe mama lui, o femei cu dragoste pentru Biserică, pe care a condus-o în Lumea celor drepți, în urma cu 2 ani. Acum i-au mai rămas doar tatăl, pe care speră să îl poată ajuta răsplătindu-i efortul prin reușitele lui, și cei 9 frați, cărora să le fie sprijin și alinare.

„Sunt un tânăr preocupat de Adevăr, Bine și Frumos. Dintotdeauna m-a fascinat taina credinței și puterea izvorâtă din aceasta.Îmi doresc să mă cunosc mai mult, atât prin studiu, cât mai ales prin interiorizarea mesajului evanghelic… „

Pentru că a ales drumul Teologiei, dorința lui Constantin este de a continua studiile, aprofundând tainele credinței, însă are nevoie de sprijin. Sperăm ca, împreună, să îl putem ajuta pe Constantin să pășească cu încredere către visul lui.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.