Moment solemn în parohia noastră (Nr.143/2018)

Dl VasileMONICA DAMIAN

Duminică, 21.01.2017, după Sfânta Liturghie, a avut loc prima ședință a noului Consiliu Parohial al Bisericii „Sfântul Dumitru-Poștă“. Importanța evenimentului a fost dată de depunerea jurământului de credință de către membrii Consiliului Parohial în fața credincioșilor, după cum urmează: Brahă Valeriu, Covrig Ciprian-Constantin, Soca Iulian, Jora Andrei-Ciprian, Vizitiu Vasile, Dincă Ionel, Neagu Nicolae, Mirescu Daniel, Nicolaescu Bogdan, Ortan David, Tudor Emanuel, Ionescu Adrian-Ștefan, Isbășoiu Dragoș-Andrei (consilier de drept), dar și de membrii supleanți: Jora Daniel și Basuc Radu-Ciprian. Aleși pe o perioadă de patru ani în urmă cu o săptămână de către Adunarea Parohială, cei 12 consilieri și-au luat angajamentul de a îndeplini sarcinile ce le revin: „Jur înaintea lui Dumnezeu şi pe conştiinţa mea că voi îndeplini obligaţiile mele de consilier parohial cu cea mai deplină conştiinciozitate, respectând Statutul şi regulamentele bisericeşti din Patriarhia Română. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“. A fost un moment încărcat de emoție și solemnitate, însă a însemnat și responsabilizarea fiecăruia dintre ei, așa cum aflăm din mărturiile acestora:
*
Alegerea mea în cadrul Consiliului Parohial a fost o surpriză plăcută, precedată de un moment de uimire, pentru că oamenii deosebiți ai Bisericii au avut încredere în mine, acordându-mi votul lor.Solemnitatea depunerii jurământului de credință a fost un moment înălțător, plin de emoție și onoare.Consider că această titulatură reprezintă o mare responsabilitate ce implică compasiune, timp, credință, putere de muncă și inițiativă.Mă bucur că fac parte din acest consiliu și sper ca împreună să ajutăm la buna desfășurare a activității Bisericii. (Neagu Nicolae)
*Neagu
Să fiu ales consilier a fost un moment la care nu m-am așteptat, deși mai multe persoane au preconizat asta. Am avut emoții, pe care le-am stăpânit mai bine când am observat că aproape toți colegii de „breaslă” aveau aceeași stare (bănuind ca majoritatea au fost aleși pentru prima oară consilieri). A fost un moment solemn, petrecut în fața altarului și care nu este ușor de uitat. Acum simt o onoare și un atașament mai mare față de parohia de care aparțin sufletește. Este și o ocazie de a fi mai aproape de duhovnicul meu, de proiectele parohiei, de cei implicați și de a învăța mai multe lucruri noi; este ca o provocare, în sensul bun al cuvântului. (Soca Iulian)
*iulian
Fiind nominalizat pentru funcția de consilier, primul fior care m-a cuprins a fost acela de a primi o nouă responsabilitate în cadrul parohiei. Referitor la jurământul depus, pot spune că, deși l-am mai depus când am terminat Facultatea de Teologie Ortodoxă, abia acum mi s-a transmis efectul lui autentic, fiindcă a fost cam diferit: la facultate a trebuit să-l rostim cu toții deodată și nu individual cu mâna pe Sfânta Scriptură (parcă îmi și imaginez vreo 300 de palme una peste cealaltă, odată cu zicala: „toți pentru unul și unul pentru toți”).
Inițial, credeam că doar cei cu studii de specialitate: economice, adminsitrative etc. pot face parte din tagma celor „doisprezece apostoli”. Însă, ulterior am înțeles că această funcție presupune „încununarea aportului” fiecăruia în bunul mers al activităților bisericești, ceea ce mă bucură într-un fel, fiindcă în inima mea a început să nutrească germenele împlinirii sufletești și, în același timp, mă responsabilizează și mă face să fiu mai atent asupra consecințelor faptelor mele, care trebuie să nu păteze imaginea Bisericii într-o lume și așa smintită. (Jora Andrei-Ciprian)
*andrei
Am fost foarte emoționat și onorat de decizia Adunării Parohiale pentru alegerea mea în Consiliul Parohial. Mi-am dorit foarte mult să ajut Biserica „Sfântul Dumitru-Poștă”, locul unde mă simt mereu ca acasă, fiindcă am avut ocazia să întâlnesc aici oameni deosebiți. Iar când am depus jurământul, pentru prima oară, am trăit o stare de nedescris în cuvinte… Nădăjduiesc să-mi îndeplinesc sarcinile încredințate cât mai bine și să rămân alături de părintele, care mi-a acordat încredere, și de familia mea duhovnicească. (Covrig Constantin-Ciprian)
*ciprian
La finalul ședinței, dintre membrii Consiliului Parohial a fost desemnat ca epitrop, domnul Vasile Vizitiu care va ajuta la administrarea bunurilor parohiale.
Părintele paroh i-a felicitat pe membrii Consiliului Parohial și le-a urat mult succes în îndeplinirea atribuțiilor parohiei noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.