Drama copiilor bolnavi de cancer

În România, şase copii sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare săptămănă. Doi dintre ei mor în mai puţin de trei ani de la începutul tratamentului, iar rata mortalității este efectul atât al unei diagnosticări târzii, cât și al tratamentului întrerupt de lipsa aparaturii sau a citostaticelor. Ministerul Sănătății nu are o statistică oficială, dar potrivit datelor adunate de ONG-uri numai în ultimii 5 ani au fost diagnosticați 1.600 de copii. Statisticile nu spun însă nimic despre suferința lor și a familiilor lor.

Cum se poate diagnostica această boală la copii? Cum luptă cei mici cu o boală incurabilă? Cât de mult îi afectează chimioterapia și cum percep ei ceea ce li se întâmplă? Ce le oferă acestor copii sistemul de sănătate românesc și cum îi poate ajuta Biserica?

Vom afla răspunsuri luni, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la Seara Catehetică. O vom avea alături pe Dna Olga – Rodica Cridland, președintele Asociației P.A.V.E.L. – Asociația părinților cu copii bolnavi “Primind Ajutor Viața Este Luminoasă”.

Vă așteptăm!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.