1 Iunie…să nu uităm să fim copii

Copilăria este singurul moment al vieţii în care trăim totul la intensitate maximă, plângem şi râdem în aceeaşi zi, ne supărăm şi iertăm după câteva momente, suntem singuri şi totodată cu toată lumea.

1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este o zi în care trebuie să sărbătorim copilăria, o zi care să arate că el, copilul, este un mare dar al vieţii, dar ce trebuie ocrotit şi iubit necondiţionat.

Precum afirmă Lucian Blaga, “Copilăria este inima tuturor vârstelor”. Aşadar, ne-am adunat cu mic, cu mare (copii, părinţi, educatoare ale Grădiniţei Nr. 24 din sectorul 3),  în curtea primitoare a Bisericii Sfântul Dumitru Poştă,  pentru a serba cu voie bună, joc şi cânt, 1 Iunie,  ziua copilului din noi.

La invitaţia părintelui paroh Mihai Gojgar şi cu sprijinul enoriaşilor care au dorit să-şi amintească de vremea copilăriei, ne-am jucat, am simţit gustul dulciurilor preferate ale vârstei copilăriei, ca ciocolata de casă, dar am şi lucrat.

Atelierele cu teme variate: “Pictură pe sticlă”, “Orăşelul copiilor”, “Flori pentru flori”, au avut ca scop dezvoltarea imaginaţiei, a creativitaţii, atât a copiilor cât şi a părinţilor, privind  utilizarea materialelor reciclabile. După încheierea atelierelor, cei mici au păstrat lucrările.

Rezultatul acestei acţiuni a fost unul pozitiv, încărcat de multă emoţie, mai ales pentru părinţi, copiii mari, cum s-au autointitulat aceştia. Uitând de grijile cotidiene, s-au bucurat de şansa de a mai fi copii, măcar pentru o zi. Voi incheia transmiţând mesajul acestora: “Mulţumim, părinte, pentru această zi minunată!”

Articol de Oana Gojgar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.