Creștinismul în lume (Nr. 162/2018)

Ashers Bakery court caseBogdan Nicolaescu

(Foto: McArthur, proprietarii Ashers Bakery)

Rada Supremă a Ucrainei are pe masa de discuții o propunere legislativă în direcția „protejării moralei publice și a valorilor familiei tradiționale”. Astfel, opoziția din Ucraina propune introducerea responsabilității penale și administrative în cazul promovării relațiilor între persoane de același sex, mai ales atunci când aceasta se face în rândul copiilor, precum și eliminarea din legislație a unor termeni: „identitate de gen” sau „evaluare legală de gen”. Propunerea legislativă explică și importanța interzicerii importului și distribuției de materiale care promovează relațiile homosexuale, precum filme sau cărți. (orthochristian.com)
Biserica Ortodoxă din Belarus, prin vocea Exarhului Patriarhal al Întregii Bielorusii, Pavel de Minsk, și-a declarat sprijinul față de introducerea unui moratoriu asupra pedepsei capitale în această țară. Belarusul este singurul stat din fosta Uniune Sovietică și din toată Europa care mai menține pedeapsa cu moartea pentru crime deosebit de grave. „O suspendare a pedepsei capitale este justificabilă”, poziția Bisericii din Belarus fiind favorabilă înlocuirii pedepsei capitale cu alte feluri de pedepse. (orthochristian.com)
Procesul de la Curtea Supremă de Justiție a Regatului Unit privind refuzul unei cofetării de a livra un tort cu mesajul „Sprijiniți căsătoriile homosexuale”! s-a încheiat cu verdictul de achitare a proprietarilor Ashers Bakery, creștini declarați, acuzați de discriminare pe bază de orientare sexuală. Cei cinci judecători ai Curții Supreme au decis în unanimitate că nu a fost vorba de discriminare, dând aviz favorabil poziției susținute de către cofetari că obiecția lor era legată de mesaj și nu de persoana care comandase tortul. Disputa legală a durat nu mai puțin de patru ani și jumătate și a avut costuri de aproape o jumătate de milion de lire sterline. (catholicherald.co.uk)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.