Creștinismul în lume (Nr.161/2018)

parohia ortodoxa salzburg

(Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Salzburg (Austria)

Bogdan NICOLAESCU

Migrația unui semnificativ număr de români în Austria în ultimii ani a făcut ca ortodoxia să devină a doua comunitate religioasă din această țară (după catolici), cu aproximativ 750.000 de creștini ortodocși, potrivit secretariatului Mitropoliei Ortodoxe Grecești din Austria. În prezent, în Austria ființează 17 parohii și filii ortodoxe românești, toate ținând de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului. (basilica.ro)
Conform ultimei cercetări sociologice pe tema confesiunilor efectuată în Lituania, ortodoxia a ajuns pe primul loc în 2018, cu 26% din populație, fiind urmată de catolicism (20%) și luteranism (17%). Foarte interesant, o bună parte dintre ortodocși provine din rândul celorlalte culte, în special din catolici și luterani convertiți. (orthochristian.com)
Parlamentul georgian a amânat dezbaterile pe tema legii privind cultivarea pe teritoriul Georgiei a marijuanei în scopul producerii și exportului de produse cosmetice și medicinale obținute din această plantă. Amânarea a venit ca urmare a protestului energic al reprezentanților Bisericii Ortodoxe Georgiene împotriva unei asemenea inițiative legislative. Pe 30 iulie, decizia Curții Constituționale georgiene de dezincriminare a folosirii marijuanei, a fost descrisă de către Biserica Ortodoxă ca „nimic altceva decât o trădare de țară”. (orthochristian.com)
Nu este nevoie să mai vorbim despre protejarea drepturilor omului, dacă urmăm preceptele creștine așa cum se cuvine, deoarece acestea transcend ideea acestor drepturi. Cei fără de credință sunt și cei care vorbesc mereu despre aceste drepturi. Nu trebuie să ne lăsăm prinși în această capcană, trebuie să fim inteligenți”, a declarat Malcolm Ranjith, cardinal de Colombo (Sri Lanka), făcând referire la drepturile omului ca la noua religie a Occidentului. (catholicherald.co.uk)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.