Creștinismul în lume (Nr. 158/2018)

saint teklaMănăstirea „Sfânta Tecla” din Maalaoula (Siria), care a avut mult de suferit de pe urma războiului dintre forțele guvernamentale și militanții islamiști, și-a redeschis porțile pentru vizitatori. Monahiile au revenit la locul lor de închinoviere, deși reparațiile la clădirile afectate de război nu au fost încă terminate. Lucrările de refacere se apropie, totuși, de final, acestea fiind începute în 2014, la scurtă vreme după ce Maaloula, unul dintre cele doar trei orașe în care se mai vorbește limba aramaică, a fost eliberată de insurgenți. Pelerini, dar și turiști, sunt așteptați să viziteze unul dintre cele mai vechi centre ale creștinismului antiohian. (ziarullumina.ro)
Pe 5 august, la Buenos Aires episcopii Chiril de Buenos Aires, America Centrală și de Sud (care ține de Biserica Ortodoxă Sârbă) și Ioan de Caracas și America de Sud (Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei) au oficiat împreună Sfânta Liturghie în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”. Cu această ocazie, cei doi au semnat și o „Declarație a Bisericii Ortodoxe împotriva avortului”, care afirmă importanța sprijinului acordat cuplurilor sărace și mamelor foarte tinere, principalele categorii care recurg la avort în Argentina. Rugile le-au fost ascultate: patru zile mai târziu, Senatul argentinian a votat împotriva unei legi care urma să legalizeze avortul până în a 14-a săptămână de sarcină. (orthochristian.com)
Tot din Buenos Aires aflăm că Dioceza argentiniană a Bisericii Ortodoxe Ruse, fondată de imigranți ruși și care va împlini anul acesta șapte decenii, a anunțat înființarea primei mănăstiri ortodoxe de pe continentul sud-american. Aceasta va fi construită pe o parcelă, pe care există deja și o casă, donată unui preot. Mai mulți enoriași și-au făcut cunoscută dorința de depunere a celor trei voturi monahale. (interfax-religion.com)

jos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.