ŞTIRI CREŞTINE

Un cleric saudit a cerut FIFA să interzică semnul Crucii după marcarea golurilor. Mohamad Al-Arefe, teolog islamist în cadrul Universitatii musulmane King Saud din Riad, a lansat această propunere prin intermediul contului său de Twitter (sport.hotnews.ro).

Duminică, 14 mai 2017, moaștele Sfintei Împărătese Elena, împreună cu un fragment din lemnul Sfintei Cruci, au fost aduse din Italia în Atena (Grecia), spre închinare. Este pentru prima oară când moaștele părăsesc Italia, de la Cruciade până în prezent (doxologia.ro).

În Armenia, se va construi Arca lui Noe la dimensiunile originale prevăzute în Biblie. Replica Arcei se va zidi din beton căptușit cu lemn pe un vârf din Muntele Ararat, munte unde se spune că s-a oprit Arca lui Noe după potop (pravoslavie.ru).

În data de 5 mai a.c., s-au descoperit moaștele unui nou sfânt pe tărâm american. La Mănăstirea Sfântul Sava din Libertyville (Illinois) a avut loc procesul de deshumare în prezența episcopului locului. În timpul deshumării, se cânta „Hristos a înviat” și o mireasmă plăcută  a cuprins întreg locul. Sfântul Mardarie a fost găsit neputrezit; acesta va fi canonizat în luna iulie a.c. (stsavamonastery.org).

Arca-NOE

jos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.