VIAŢA CREŞTINĂ ÎN LUME

old-synagogueIlie DORIN (articol apărut în nr. 109 al Revistei Dimitrios)

În cartea sa, „Regina servitoare şi Regele căruia îi slujeşte”, Regina Elisabeta a Marii Britanii oferă cititorilor câteva mărturisiri profunde despre credinţa ei interioară. Hristos a avut un rol central în viaţa ei şi mărturiseşte că încrederea în Dumnezeu a fost crezul ce a călăuzit-o întotdeauna.(biblesociety.org.uk)

Sute de rezidenţi din Pisa (Italia) au organizat un protest împotriva autorităţilor locale, cerând tuturor locuitorilor din oraș să semneze o petiție împotriva construcției unei moschei la doar 400 de metri apropiere de principala atracție turistică, Turnul Înclinat. Informații conform cărora autoritățile locale din Pisa au aprobat construcția, au apărut în presa italiană în august. Imediat, un egiptean de religie creștină a lansat o petiție #nomoschea împotriva construcției.(activenews.ro)

În Sfântul Munte Athos, psalmodierea nu ţine cont de uniforme. Un politist cântă la strană împreună cu călugării, participând activ la slujbele de zi sau de noapte. Întrebat de un turist, acesta răspunde: „Eu am început să cânt de mic. Chiar de la vârsta de şapte ani, tatăl meu m-a îndemnat să merg la strană. Stăteam pe lângă dascăli (psalţi) şi aşa am învăţat să cânt. Mai târziu, am venit cu serviciul în Sfântul Munte şi, unde se poate, cânt şi eu, chiar dacă sunt poliţist”. (doxologia.ro)

Recent, aproape de muntele Tabor a avut loc  descoperirea unei sinagogi, datând din anul 79 după Hristos. Motti Aviam, cercetător în cadrul Kinneret Institute for Galilean Archaeo­logy, afirmă că descoperirea confirmă relatările din Noul Testament privitoare la faptul că Iisus a predicat în sinagogile din satele aflate împrejurul Galileii. Acelaşi cercetător spune că aceasta este o descoperire foarte importantă pentru creştini şi că, de îndată ce situl arheologic va fi complet restaurat, va constitui un punct turistic atractiv pentru evrei şi cre­ştini. (express.co.uk)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.