„De ce să compătimești în loc să ajuți, dacă poți?” (Nr. 169/2019)

1

Oana-Maria Stavăr

A oferi timp din timpul tău este unul dintre cele mai frumoase daruri existente. Această experiență poate fi trăită de fiecare dintre noi sub aspecte diferite.
Asociația Umanitară Tadeu încearcă, pe lângă multe alte acțiuni, să-și îndrepte atenția asupra unor nevoi puternic resimțite de unii dintre semenii noștri. Astfel că, în fiecare zi, voluntarii asociației împart oamenilor străzii, greu încercați de frig și de foame, alimente și un pahar cu lapte cald. Gestul poate fi privit la suprafață precum un mod de a acoperi anumite trebuințe pur fiziologice. Însă, în esență, acest act este încărcat de semnificații profund spirituale. Scopul nostru principal este acela de a le arăta că empatizăm cu rănile lor sufletești, că suntem alături de ei și că nu mila este cea care determină acțiunile noastre.
Dragostea, recunoștința și căldura regăsite în ochii celor care au învățat cu multă vreme în urmă să primească ceva fără nicio reținere consolidează dorința voluntarilor de a continua să se implice activ în acest proiect. Satisfacția este cu atât mai mare când îți dai seama că timpul pe care l-ai alocat pentru a vindeca suferințele celor aflați în nevoi se resfrânge și asupra propriilor neputințe și te face mai puternic. Acest aspect poate fi interpretat ca o relație de reciprocitate.
Deși bunăvoința noastră rezolvă doar o mică parte dintre problemele cu care aceștia se confruntă, este necesar să fim perseverenți tocmai pentru a le întări nădăjdea și credința că lucrurile se pot schimba în bine. Astfel, vă așteptăm să luați și dumneavoastră parte la demersurile susținute de Asociația Umanitară Tadeu în vederea într-ajutorării aproapelui.

(Foto: Adriana Dragomir)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.