Veste mare! (Nr.161/2018)

racla cu moaste 3 (2)

Nu sunt bucuriile mai mari când sunt nesperate, negândite, neimaginate? Nu așa s-a întâmplat în Duminica Învierii? Ei bine, este imposibil a descrie sentimentul de fericire simțit când am fost anunțat că Patriarhul României a oferit un fragment din sfintele moaște ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie parohiei noastre. Recunosc că nu am îndrăznit vreodată să cred că sfintele moaște ale ocrotitorului lăcașului din strada Franceză nr. 1 vor fi spre închinare aici. Nu aveam un plan sau vreo intenție în această privință; era ceva de domeniul iluzoriului, o ecuație ce implica atât de mulți factori și prea puține cunoștințe de dezlegare a ei.
Dumnezeu S-a milositivit de noi și ne-a arătat puterea Lui. Încă o dată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat grijă față de comunitatea noastră și a îndreptat fragmentul din trupul sfântului mare martir, sărbătorit pe 26 octombrie, către lăcașul din strada Franceză nr. 1. Sfintele moaște provin din tezaurul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Mediolanum (Milano), așa cum se poate constata din sigiliul metalic și documentul aferent, și au fost aduse de doamna Eliana Petria, căreia îi mulțumim foarte mult, gestul rămânând înscris în Cartea de Aur a parohiei noastre. Odorul a fost depus în racla de argint care adăpostește și părți din trupurile Sfinților Haralambie, Pantelimon, Nicanor și Antipa. Curând, vom începe demersurile confecționării unei racle dedicată Sfântului Dimitrie. Dacă vor fi sprijinitori ai acestui proiect, vom fi recunoscători.
Așadar, 2018 va însemna primul hram istoric în care vom putea să ne închinăm moaștelor patronului Tesalonicului, izbăvitorul de groaza cutremurului. Sperăm să fim într-un număr cât mai mare și să ne împărtășim bucuria unii altora.
Iubirea este bucuria de a face altora bucurie. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.