Revista Dimitrios (III), nr.22

sus

CRESTINISMUL IN LUME

Ilie DORIN

Pe data de 10 martie a.c., a avut loc în Filipine o imensă procesiune creştină cu ocazia Congresului Euharistic International organizat de Biserica Catolică. În ciuda dificultăţilor economice şi sociale, această țară rămâne un important bastion al creştinismului în Asia şi în lume. (facebook.com/ProChristiani)

În Catedrala Sfânta Fecioara Maria din Glasgow, Scoţia, i s-a permis unei musulmance să citească versuri din Coran, versuri care negau faptul că Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Preotul Ashenden a demisionat ulterior acestui eveniment şi a spus că citirea acestor texte într-o catedrală poate fi văzută ca o blasfemie şi ca un indicator al dezvoltării islamului în Marea Britanie. (rezistentacrestinablog.wordpress.com)

În martie a.c., în capitala Argentinei a avut loc o manifestație a feministelor, susținătorilor LGBT și a unor membri ai Partidului Socialist al Muncitorilor. Deşi evenimentul trebuia să fie unul paşnic, participanţii au încercat să dea foc Catedralei Mitropolitane, o ţintă frecventă a lor, ca de altfel multe biserici catolice. Un tânăr, şi ulterior poliţia, a intervenit şi a prevenit incendiul. (lifesitenews.com)

Într-una din vizitele în parohiile diocezei sale, Papa a îndemnat credincioşii să nu creadă în magie şi să nu apeleze la vrăjitoare, deoarece totul este o minciună. Acestea nu au puteri magice, ci lucrează cu puterea răului. (catholica.ro)

jos

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.